Batı Karadeniz Bölgesinde, doğal yetişen lezzeti hoş, dayanıklı elmalardan, doğal fermantasyon ve özel tekniklerle doğallığı bozulmadan, üretimi yapılan, zengin elma aromasını ve elmanın güçlü bileşenlerini içinde barındıran fermente bir üründür. Yöreye has çalışmalarımızın önemli bir ürünü olup, kullanım alanları, elma sirkesinin kullanıldığı tüm alanları kapsadığı gibi içilebilir özelliğe de sahiptir.
Talkım Elma Sirkesi yeme içme durumu ile mide asidini yükseltmeyen, mideyi rahatsız etmeyen bir yapıya sahiptir.
Organik Elma bize en fazla sağlık veren bir meyvedir. Birçok yararlı vitaminler ve fosfor, potasyum, magnezyum, demir gibi mineraller ve birçok izmineraller ihtiva eder. Elmada bulunan bütün bu yararlı maddeler Organik Talkım Elma Sirkesinde mevcuttur
Tarihteki ilk Hekim olan Hipokrat, tamamen doğal - damıtılmamış elma sirkesinin - güçlü bir beden temizleme ve iyileştirme iksiri olduğunu, daha sağlıklı ve daha uzun bir yaşam için mikroplar ve bakterilerle savaşan, doğal bir antibiotik ve probiotik olduğunu keşfetmiş ve tedavi aracı olarak kullanmıştır.
Organik Talkım Elma Sirkesi;
Arındırıcı gücü yüksek bir sağlık ürünüdür. Vücudun yağ, mukus ve balgam bölgelerini parçalayarak vücuttan atılmasını sağlayarak sağlığımızı düzene sokar. Karaciğer, Böbrek gibi vücudun hayati organlarının alkali dengesini koruyarak sağlıklı yaş almayı sağlar.
Ralila Organik Talkım Doğal Aşısız Tür Elma Sirkesi Potasyum vücut içinde eskimiş dokuların yenilenmesi için esastır. Nasıl kalsiyumun kemikler ve dişler için önemi varsa, potasyum da yumuşak dokuların onarımı için çok önemlidir
Diyabet, Obezite, Egzama, Varis, Selüloit, Kolesterol, Astım, İshal, Saman Nezlesi, Kalp Yanması, Yüksek Kan Basıncı (Tansiyon), Böbrekler, Akne, Mantar Enfeksiyonları rahatsızlıklarında besin olarak tüketildiğinde bu gibi rahatsızlıklarda yardımcı olmaktadır.
Metabolizmanın sağlıklı işleyişini sağlayarak, sağlıklı bir ömür sağlar,
Başta Karaciğer, Böbrekler ve damarlar olmak üzere vücudu detoks eder, karaciğer yağlanmasını, göbek ve bel çevresindeki yağlanmayı gidermeye yardımcı olur.
Diyabetli hastaların günde 2 yemek kaşığı, elma sirkesi tüketerek daha düzenli kan şekeri değerlerine sahip oldukları araştırmalarla desteklenmektedir. Diyabetli hastalarda iyi kolesterol olan HDL seviyesini de arttırdığı gözlenmektedir.
Soğuk algınlığında ve boğaz enfeksiyonlarında kullanıldığında hücre yenilenmesi özelliği nedeniyle çabuk iyileşme sağlar.
İdrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde etkilidir.
Uyku bozukluklarının giderilmesini sağlar, kulak çınlamasını önler.
Kabızlığı giderir. Sindirim sisteminin düzenli işleyişini sağlar. Mide asidinin dengesini sağladığından, mideyi yatıştırır.