Organik Domates Salçası 1000gr Yerlim
İçindekiler;Org.Dilim, Org.Zeytinyağı,Tuz.
Duble Konsantre / Güneşte Kurutma..
SKT;08.2025
Yüksek oranda C vitamini, beta karoten ve E vitamini içeren domates kalp ve damar sağlığını korumak, kemikleri desteklemek ve kanseri önlemek için tavsiye edilen gıdalar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Domateste bulunan likopen kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar. Bunun yanı sıra, düzenli olarak domates tüketmenin kötü kolesterolü düşürdüğü yönünde bazı araştırma sonuçları bulunmaktadır. Domatesi veya her türlü sebzeyi robotta parçalamak besin değerini düşürür ve lezzetini olumsuz etkiler. Ev Usulü Salça Yapımı İrice doğranan domatesler 10 kg domatese 0.500 gr gelecek şekilde iri tuz kullanarak, bir kat domates ve bir miktar tuzla gıdaya uygun temiz, ağzı geniş, içi sırlı bidonlara basılır. Ağzı bir tülbentle bağlanarak güneşin kuvveti ile orantılı olarak 2-4 gün güneşte bırakılır. Tuzda pişen domatesler ilistirden geçirilip, kabuk ve çekirdeklerinden ayrılır. Elde edilen püre salça kıvamına gelinceye kadar güneşte koyulaştırılır.
Türk ve dünya mutfaklarına dair her çeşit yemeğin hazırlanmasında; Etli, etsiz, soğuk, sıcak sebze ve tahıllı yemeklerinizde çorba, makarna, pide, pizza yapımında her türlü kullanabilir. Koruyucu olarak kaya tuzu kullanılmış olup, Yemeklerinize tuz ilave etmeden önce mutlaka tadına bakmanızı rica ederiz. Kolay gelsin. Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.