Üzüm kabuğunda bulunan resveratrolün antioksidan özelliği E vitaminden 50 kat, C vitamininden 30 kat fazladır.
Çok kuvvetli bir antioksidandır.
Vücudun savunma mekanizmasını geliştirir.
Resveratrol’ün, Antikanserojen, Antioksidan, Antiviral, Antimikrobiyal ve kolesterol düşürücü özellikleri bulunmaktadır.
Antiaging etkilidir, yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunmaktadır. Antioksidan aktivitesi sayesinde DNA hasarına engel olur.
Resveratrol kalp hastalıkları, beyin ve damar hastalıkları ve kanserle bağlantılı hastalıkların önlenmesinde etkilidir. Kanser önleyici olarak literatürlere geçmiştir. Damar sertliğini önler.
Kan yağlarını düşürücü etkiye sahiptir.
Hemoglobin değerlerini yükseltir.
Kemik iliğini koruyan ve çalıştıran ender maddelerden biridir.
Akdeniz anemisi hastalığında şifa kaynağıdır.
Alzheimer, bunama, inme gibi hastalıkların gelişiminin önlenmesinde restveratrolun etkisi ile ilgili klinik bulgular çok fazladır.
Siyah Kokulu Üzümün, aynı zamanda antioksidan özelliği ile beyin hücrelerini koruduğu bilimsel olarak Çapa Tıp Fakültesi Sinir bilim, bölümünde yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.
RESVERATROL, Alkol içermemesi sebebiyle çocukların, hastaların, yaşlıların kısacası herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir üründür.