İçerik: Organik Sertifikalı Perga
T.E.T.T.:2025
Tip: Ham Arı Maması
Organik Perga 3’lü ( Arı Maması) Umay Herbal T.E.T.T.:2025
Tip: Ham Arı Maması -
Perga Arıların yavrularını beslemede kullandıkları, polenin arı enzimi yardımı ile yeni bir forma dönüşmesi olarak tanımlanabilen perga, altıgen petek gözlerinden sökülerek toplanır.
Bu nedenle altıgen bloklar halindedir. Herhangi bir işlem görmeden toplama sonrası depolanır ve kavanozlanır.
Organik Arıcılık Kanunu için elverişli ender bölgelerden biri olan Zara yayları yaklaşık 2000 metre rakıma sahiptir. Gündüz ve gece sıcaklık farkları yüksektir. Yüksekliği ve konumu sebebi ile farklı tip bitki ve endemik floraya sahip olması bakir ve ilaçlamanın olmadığı bir polen yapısının oluşmasına sebep verir..
Kekik, nane, ballıbaba, sümbül, taş yoncası, keven, üçgül, yaban çalıları gibi pek çok bitkinin dışında Achiilea Sintenisii gibi korumaya alınmış, bölgeye özel bitkiler de mevcuttur. Almanya merkezli Ceres firması tarafından , organik tarım kanunu yönetmeliklerine uygunluğu kontrol edilmektedir. Türkiye ve AB tarafından onaylanmış organik tarım sertifikasına sahiptir.
Arı maması, arıların yavrularını beslenmede kullandıkları bir üründür. İşçi arılar ve larvalar için çiçeklerden polen toplanır. Arılar tarafından toplanan polenler hem beslenmede hem de yiyecek kaynaklarını geliştirmede toplanır. Arılar çiçekli bitkilerden özel olarak toplanan polenleri kendi salgıladığı enzimlerle birlikte bal ve balmumu ile karıştırır. Daha sonra petek yuvalarında toplanan karışım fermente haline gelerek arı maması halini alır. Daha sonra arılar tarafından işlenir. Bu ürüne perga ya da arı ekmeği adı da verilmektedir.
Arı maması balın polen ile fermente edilmesiyle ortaya çıkar. Arı kovanlarında depolanan pergalar altgen bloklar halinde bulunur. Petek gözleri sökülerek özenle toplanır ve hiçbir işleme tabi tutulmadan kavanozlarda depolanır. Daha sonra direkt olarak son tüketiciye ulaşır.
Arılar besin üretimi için nektar, su ve polen kullanır. Karbonhidrat ve enerji ihtiyaçları nektardan karşılanır. Protein, vitamin ve mineral ihtiyacı ise polenlerle giderilir İşçi arılar doğadan aldıkları besinleri kendi ürünleriyle birleştirerek arı maması elde ederler. Polenlerin bozulmaması adına bal ve bal mumu ile kaplanır. Daha sonra da zaman içinde arı maması ortaya çıkar.
Arı maması özellikle kış aylarında arıların hem enerji hem de besin ihtiyacını karşılamak adına üretilir. Bu ürünün birçok faydası vardır;
·Amino asit, peptit ve enzimler barındıran bu ürün kış aylarında vücuda enerji vermesi için tüketilebilir.
·Arı maması çok güçlü bir vitamin deposudur. İçinde bir polenden daha çok K vitamini ve 6 kat fazla laktik asit barındırır.
·Yapısında çok yüksek oranda antioksidan vardır. Bu sayede hem cilt sağlığını korur hem de serbest radikallere karşı insan vücudunda koruyucu etkisi çok yüksektir.
·Besin emilimi yüksek bir üründür. Bu yüzden vücutta çok kolay bir şekilde sindirilebilir.
·Beslenme alışkanlığı oturmayan çocuklar için kullanılabilir. Beslenme alışkanlığı olmayan çocukların vitamin, mineral ve protein ihtiyacının doğal yolla karşılanmasını sağlar.
·Spor yapan kişilerde erişilmek istenen güce ulaşabilmek için takviye edici olarak kullanılabilir.
·Hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağlar. Bu özelliği sayesinde cilt yenileme konusunda da büyük faydaları vardır.
Arı maması hammaddesi polendir. Ancak bu arı ürünü farklı bir kimyasal yapıya sahiptir. İçinde protein, lipid, karbonhidrat, vitamin ve mineral barındırır. Ayrıca laktik asit, folik asit, sakkaroz, amilas, fosfataz gibi birçok enzimi de içinde barındırır. Bu özelliği sayesinde çok zengin bir yapıya sahiptir.
Arı mamasını kullanırken titiz olunması gerekiyor. 1 yaşından büyük olan çocuklarda günde5 tane kullanılabilir. Yetişkinlerde ise günlük 10 taneye kadar kullanılabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Su, bal, süt, yoğurt ve tatlılara karıştırılarak tüketebilirsiniz. Buna ek olarak çay ve kahvede çözülerek de tüketilebilir. Doğal bir enerji verici olduğu için sabah saatlerinde etkisi daha rahat hissedilebilir.
Arı maması fiyatları kavanoz sayısı ve miktarına göre değişmektedir. Bu ürün üretimi zorlu olan bir süreçtir. Bu yüzden diğer arı ürünlerine göre biraz daha yüksek tutardadır. Ancak içinde çok sayıda arı maması olduğu için uzun süre tüketilebilir.Zara Yaylası içinde üretilen arı maması tamamen organik arıcılık kanunlarına uygun olarak üretilir. Bu ürün sınırlı miktarda elde edilmektedir. Arı poleninden çok daha zengin bir içeriği vardır. Bu yüzden güçlü bir enerji kaynağıdır. Polen fermantasyon sırasında vitamin, mineral, aminoasit ve protein açısından daha zengin hale gelir. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen arı maması siparişi için bu kategorimizde sepetinize ekleme yapabilirsiniz. Üçlü alımlarda çok özel indirimlerimizden de faydalanabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.