Organik EKŞİ Koruk ekşisi 250Ml Yerlim
Organik / Yerli Üretim - T.E.T.T;10.2024
T.E.T.T;10.2024
Henüz olgunlaşmamış, ekşi, ham üzüme koruk üzüm adı verilir. Koruk üzümü suyundan ekşisi yapılarak yemeklerde kullanılır ve çok faydalıdır. Koruk suyu ekşisi hazmı kolaylaştırır, mideyi rahatlatır, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcıdır. Toplanan, sapları ayıklanan ve temizlenen organik üzüm korukları taş dibeklerde ezilerek suyu sıkılır ve elde edilen tortulu su süzgeçten geçirilir. Yemeklerde kullanılmak üzere tuz eklenerek kaynatılır, dinlendirildikten sonra süzülür ve kışlık saklamak üzere şişelenir. Salatalara, kısır, bamya, pırasa, yaprak sarma ve dolma gibi yemeklere özel bir lezzet katar.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.