Organik Konserve /Püre Domates 960gr Yerlim
Organik Konserve /Püre Domates 960gr Yerlim
Organik Konserve /Püre Domates 960gr Yerlim

Organik Konserve /Püre Domates 960gr Yerlim (YRLM57)

Fiyat : ₺115,00(KDV Dahil)

Organik Konserve/Püre Domates 960gr Yerlim

İçindekiler; Org. Domates, Org.Zeytinyağı, Tuz.

SKT;08.2024

Organik Konserve/Püre Domates 960gr Yerlim

İçindekiler; Org. Domates, Org.Zeytinyağı, Tuz.

SKT;08.2024

 

 

 Yüksek oranda C vitamini, beta karoten ve E vitamini içeren domates kalp ve damar sağlığını korumak, kemikleri desteklemek ve kanseri önlemek için tavsiye edilen gıdalar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Domateste bulunan likopen kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar. Bunun yanı sıra, düzenli olarak domates tüketmenin kötü kolesterolü düşürdüğü yönünde bazı araştırma sonuçları bulunmaktadır. 
Yapılışı;
Domatesi veya her türlü sebzeyi robotta parçalamak besin değerini düşürür ve lezzetini olumsuz etkiler. 
İlgilenen ve uygulayabilecek olanlar için Domates püresi tarifi;
Domatesleri irice doğrayın. (en fazla 5-6 parça)10 kg domatese 0.500 gr gelecek şekilde iri tuz kullanarak, bir kat domates ve bir miktar tuzla gıdaya uygun temiz, ağzı geniş, içi sırlı bidonlara basın. Ağzını bir tülbentle bağlayın ve güneşte bırakın. Güneşin kuvveti ile orantılı olarak domatesleriniz 2-4 gün içinde tuzda pişecek ve hafif mayhoşumsu bir tat alacaktır. Bidonun dibinde biriken ekşi suyu atın. Kalan domatesleri ilistirden geçirip, kabuk ve çekirdeklerinin ayrılmasını sağlayın. Elde ettiğiniz püreyi cam konserve kavanozlarına doldurun. Kapaklarını kaynatarak sıcak kapatın. Pastörize edin. Evde pastörize için: Yeterince geniş bir kabın içine oturttuğunuz kavanozların kapaklarını bir parmak geçecek kadar kabı suyla doldurun. Kaynarken kırılmamaları için kavanozların aralarına temiz havlular yerleştirin. Su kaynamaya başladıktan sonra en az 15dakika süre ile kaynama devam etmeli. Ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Ilıyan kavanozları ters çevirip kapakları alta gelecek şekilde dizin. 24 saat sonra kapaklarında sızma ve şişme yoksa pastörize işlemi başarı ile sonlanmış demektir. En az iki yıl karanlık, kuru ve 18-22 derece ortamda tutmak kaydı ile bozulmadan koruyabilir ve taze domates niyetine her türlü yemekte kullanabilirsiniz. Kullanırken yemeğinizin tuzunu tatmadan tuz eklemeyin. Kolay gelsin. Afiyet olsun.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR