Organik Karakovan Petek Balı 555 gr Yörükçayır
Organik Karakovan Petek Balı 555 gr Yörükçayır

Organik Karakovan Petek Balı 345gr Yörükçayır (YKCT16)

İndirim Oranı : %7 İndirim
Fiyat : ₺210,00(KDV Dahil)
İndirimli : ₺195,00(KDV Dahil)

Şahbaz Çay Yörükçayır Organik Karakovan petek Bal 

Şahbaz çay organik karakovan petek balı

Mersin bölgesi Toros dağlarında 1500 rakım da enzimi yüksek çiçekli bölgede karakovanlarda petekleri tamamen arılar tarafından üretilen organik karakovan petek bal dır.

Şahbaz Çay Yörükçayır Organik Karakovan petek Bal

Şahbaz çay organik karakovan petek balı

Mersin bölgesi Toros dağlarında 1500 rakım da enzimi yüksek çiçekli bölgede karakovanlarda petekleri tamamen arılar tarafından üretilen organik karakovan petek bal dır.

Temel Petek Eklemesi Yapılmadan Tamamen Arılar Tarafından Üretildiği İçin Karakovan Balı Diyoruz. Karakovan Balının Üretimi Zordur Ve Sınırlı Miktarlarda Mahsül Elde Edilir. Karakovan Balı Petek Gözlerini Dolduran Sırla Kaplı Olup Bütün Halinde Satılır. İçerisinde Temel Petek Bulunmayan %100 ‘Nü Arıların Yaptığı Petek Ballar, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine Göre Karakovan Petek Balı Olarak İsimlendirilir.

Balın İlk Yapılma Süreci, Bal Arısının Nektar Dediğimiz Çiçekli Bitkiden Salgılanan Tatlı Sıvıyı Toplamasıyla Başlar. Bu Tatlı Sıvının Büyük Bir Çoğunluğu Sudan Oluşmaktadır. Tarlacı Arılar Topladıkları Nektarları Gün İçinde Kovana Taşımak İçin Yol Kat Ederler. Kovan İçinde Çalışan İşçi Arılar İse, Altıgen Şeklinde Minik Petek Gözleri İşlemekle Meşgul Olurlar. Hem Kovan İçinde Hem Kovan Dışında Görev Dağılımı İle Kollektif Bir Çalışma Yürütülür. Kovana Gelen Nektarlar, Arının Kendi Enzimiyle Birleşmesiyle Petek Gözlerine Depolanır. Arıların Kanat Çırpması Ve Kovanın Fiziki Koşulları İle Birlikte Nektarın Su Oranı %80 Seviyelerine Kadar Düşürülür. Su Ve Nem Oranının Optimum Koşullara Ulaşmasıyla Balın Fermantasyonu Engellenmiş Olur. Belli Bir Süre Petek Gözlerinde Bekleyen Nektar Zamanla Olgunlaşarak Bal Halini Alır. Karakovan Balı İse Gün Işığının Girmediği Bir Kovanda Bu Süreçlerin Tamamlanmasıyla Oluşur. Karakovan Balının Peteği Genellikle İrili Ufaklı Gözeneklerden Oluşur. Santrifüj Makinasıyla Süzülmez, Sırlı Bir şekilde Bütün Halinde Alınır Ve Tüketilir.

 

Organik Karakovan Petek Balını 2.500 Metre Rakımda Organik Olarak Üretiyoruz. (Balımızın Detaylı Analizleri Ve Sertifikaları Ürün Sayfalarında Yer Almaktadır.) Yüksek Rakımlı Yaylalarda Üretimin Zor, Bitki Örtüsünün Korunduğu Ve İnsan Elinin En Az Değdiği Bölgeler Kaliteli Ve Lezzetli Ballarımızın En Bıyık Sırrı. Karakovan Balımızdaki Peteklerin Tamamında Arı, Bal Mumunu Kendisi Üretiyor. Yani Peteğin Oluşması İçin Ayrıca Bir Temel Petek Kullanılmıyor

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR