Greyfurt, Turunç ve Nar sularının karışımından elde ettiğimiz ürünümüze acı biber özütü ekleyerek-
acı-ekşi bir sos yaptık.
Narenciye meyvelerinin rayihasına karışan biberin acılığıyla ekşi nar suyunun buluşması damak çatlatan bir tat oluşturdu.
Acı-gici Aydın yöresi halk dilinde acıekşi anlamına gelir. Yöre kültürümüze saygıyla,
acı biberle lezzetlendirdiğimiz bu mayhoş narenciye sosuna tam da tadına uygun düşen bu yöresel adı yakıştırdık.
Lezzet için;
Acı-gici´yi her türlü salatalarınızda salata sosu olarak zeytinyağı ile birlikte kullanabilirsiniz.
Izgara veya tava etlerinizi bu sosla, yine zeytinyağı ve biraz tuz, dilerseniz kekik ile biberiye de ekleyerek elde edeceğiniz karışımla marine edebilir,-
yarım saat beklettikten sonra pişirerek muhteşem bir lezzet katabilirsiniz.
Fırın kebaplarınızı (tavuk, kuzu, balık- sebzeli veya sebzesiz) hazırladıktan sonra fırına vermeden önce-
son bir dokunuş olarak üzerine gezdireceğiniz birazcık acı-gici ile çok farklı bir tada dönüştürebilirsiniz.
Nohut, fasulye, mercimek gibi etsiz soğuk da yenebilecek bakliyat yemeklerinize;
yemeğiniz pişip altını kapattığınızda bir kaşık ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Kısır, mercimekli köfte, vegan çiğ köftelerinize ilave lezzet katabilirsiniz.
Uzak doğu yemeklerinin reçetelerine eklendiğinde de çok keyifli bir lezzet buluşması yaratan bu sos-
hayal gücünüz doğrultusunda sizi bir mutfak sihirbazı yapabilir.
Sağlık için;
Turunç başta olmak üzere tüm narenciye meyveleri hem C vitaminince çok zengin hem de acı biberle birleştiğinde-
damar açıcı, metabolizmayı hızlandırıcıdır.
Yemek pişirmeyi, mutfak işlerini sevmiyor olabilirsiniz. Bu durumda günde iki kez, bir tatlı kaşığı acı-gici´yi -