Geleneksel YERİK/EZME Haşhaş Sürtme 175gr Yerlim
Geleneksel YERİK/EZME Haşhaş Sürtme 175gr Yerlim

Geleneksel YERİK/EZME Haşhaş Sürtme 175gr Yerlim (YRM-E-5)

Fiyat : ₺89,00(KDV Dahil)

Geleneksel YERİK/EZME Haşhaş Sürtme 175gr Yerlim

T.E.T.T;12.2024

Yerli esmer haşhaş tohumlardan yapılmıştır.

Geleneksel YERİK/EZME Haşhaş Sürtme 175gr Yerlim

T.E.T.T;12.2024

Yerli esmer haşhaş tohumlardan yapılmıştır.

Haşhaş yağını kabukları ile birlikte bulunduruyor olmasından dolayı haşhaş sürtmesinin iyileştirici etkisi çok daha fazladır.

Çok hafif kavrulmuş kabuklu haşhaş tohumlarının geleneksel taş ezmesi olan haşhaş sürtmesini susam sürtmesi gibi kullanabilirsiniz.

Haşhaş yağlı tohumların içerisinde az bilinen ancak; özellikle mide ve bağırsak florasındaki üstün yapıcı onarıcı etkisi tıbben de kabul gören bir tohumdur.

Anadolu’da en çok özel günlerde ve bayramlarda misafirlere ikram için haşhaşlı ekmek, pide yapımında kullanılır.


Bayram ekmeği nasıl yapılır?
Mayalanmış ekmek hamurunu yarım santim kalınlığında oklava ile açın. Bir fırça ile haşhaş sürtmesini açtığınız hamurun üzerine sürün. Hamuru dört yanından katlayarak bohça gibi toplayın. Tekrar katlayın ve oklava ile tekrar yarım santim kalınlığında açın. Üzerine biraz dövülmüş ceviz veya kavrulmuş susam serpin. Elde ettiğiniz yuvarlak açılmış hamuru rulo halinde sarın. Ruloyu bir ucundan tutarak Boşnak böreği gibi yuvarlayın. Hazırladığınız parçaları yağlanmış tepsiye dizin ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar fırında bırakın. Haşhaşlı bayram ekmeğinizi bez bohça içerisinde ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin. Yanında pekmezle pek güzel yenir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR