ORGANİK | ATA TOHUMU | YERLİ ÜRETİM
Triticum Spelta Dinkel Kavuzlu Tam Buğday Unu,8000 Yıllık Bilinen En Eski Buğday Unudur.
ANADOLUNUN EN ESKi BUĞDAYI TRİTUCUM SPELT KIZIL( DİNKEL) BUĞDAY UNU
;Tür dünyada genetiği değiştirilmemiş üç buğday türünden birisidir.
Alacahöyükteki (MÖ 6000-5500) bulunan kalıntılarda İlk olarak ortaçağda ekilen dinkel, tekrar Konya da ekimi yapılmaya başlanmıştır.
* Normal buğday türlerine göre vitamin ve mineral içeriği ¼ oranında daha zengindir
* A,E,B1;B2 ve niasin içeriği sinir sistemini destekleyici, sağlıklı bir cilt için gerekli bir gıdadır
* Metobolizmayı düzenleyici, İçerdiği amino asitler hormonları düzenler
* Bağırsakları düzenleyici etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir
* Detoks için ideal bir gıdadır
* Kan şekerini dengeleyici olmasından ve tok tutmasından dolayı diyet için uygundur.
* Dinkel buğdayı diğer türlerden ayıran özelliği gluten yapısı düşük glisemik index sayesinde diyabetliler için sağlıklı bir buğday türüdür.
* Dinkel buğdayını öğüterek ekmek,pasta,kek yapımında kullanabilir veya haşlayarak salatasını yapabilirsiniz.
* Kendine has antik aroması ve kıvamı ile sağlıklı bir seçenek.
* Not: Kavılca buğdayı ve Siyez buğdayı Emmer grubu türdendir spelt değildir,Dinkel Spelt buğdayıdır. Emmer sınıfı 10 kişiden 9'u için sakıncalı allerjen iken spelt 10 kişiden sadece 1'i için sakıncalı olabiliyor..